top of page

Çağdaş Sanatçılar Antolojisi 2025

Yeni Bin Yılın Eşiğinde Görsel Sanatlar Dünyasında Yolculuk
Yüzyılın Büyük Meydan Okuması...
Sanatsal Zeka İle Yapay Zeka Arasında

Çağdaş Sanatçılar Antolojisi 2025

Dünya çapında kutlanacak olan 70. Yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, 2025 yılı için planlanan etkinlikler panoramasında, Akademi "Italia in Arte nel Mondo" Kültür Derneği, olağanüstü bir editoryal girişimle, Giorgio Mondadori Editöryal logosunu taşıyacak benzersiz bir ortak katalogla önemli bir çağdaş temayı ele alıyor.

Alan Turing (7 Haziran 1954, Wilmslow, Birleşik Krallık),

Yapay Zeka'nın fikir babası olarak uluslararası alanda tanınıyor. Alan Mathison Turing, bilgisayar biliminin babalarından biri ve 20. yüzyılın en büyük matematikçilerinden biri olarak kabul edilen İngiliz matematikçi, mantıkçı, kriptograf ve filozoftur. Accademia Italia in Arte nel Mondo Kültür Derneği liderlerinin, özellikle içinde bulunduğumuz bu özel dönemde, Çağdaş Sanat Tarihi'ne daha ileri ve geçerli bir katkıda bulunabileceklerine inanarak, güçlü bir şekilde arzuladıkları ve elde ettikleri, uluslararası öneme sahip bir hedef bir kez daha gerçekleşmiştir. Bizde Sanat Tarihi, hiç kimsenin size anlatmadığı şekilde.
Kataloğun giriş temaları, geleneksel Sanatın evrimini ve günümüzde Yapay Zeka ile karşı karşıya gelişini takip ederek, aralarında en prestijlilerinin de bulunduğu çeşitli kapasitelerde bizimle ilişkili olan Aydınlar tarafından ele alınacak ve imzalanacaktır. 19. yüzyılın sonlarından itibaren geleneksel sanatçının rolünü bile çarpıtan teknolojiyle karşı karşıya gelen sözde modern resim akımının kıvrımlarında, herkese yeni ve benzersiz bir deneyim sunabilecek, geniş ve ilgi çekici bir ikonografik repertuarla ilerleyecek heyecanlı bir yolculuk.

Adımın, Uluslararası Sanat Panoraması'na dahil edilmek üzere seçilen Çağdaş Ustalar arasında olduğunu bildirmekten onur duyuyorum.

Çağdaş Sanat etiğinde tek bir ses değil, bağımsız ve gelişen birçok ses vardır; bireysel özgürlüğe saygı duyulmadan filizlenemeyecek bir yaratıcılığın meyvesi olan bu ses, yalnızca kültürel kölelikten kurtuluş değil, aynı zamanda ve her şeyden önce, her sanatçının kimliğinin tüm özünde içinde taşıdığı insani ve ahlaki bir durumdur. Dolayısıyla sanat, sadece kendi başına bir kompozisyon ifadesi değil, gelecek nesillerin yararına bir eğitim çalışmasıdır.

Sanatçı olarak özgür ve bağımsız, her türlü toplumsal ve ideolojik koşullanmadan uzak özleminiz, bu yüzyılın ilk yarısında ortaya çıkan önemli farklılıkları veya doğuştan gelen yaratıcı Dehanız tarafından desteklenen Sanatsal Zeka ile yapay zekanın ortaya çıkışı arasındaki kültürel çatışmaları hesaba katarak, günümüz Sanat dünyasına entegre edilmesi gereken gerçek haklarınızın neler olduğunun farkındalığında gerçekleşir...

Arte nel Mondo Kültür Derneği'ndeki Accademia Italia

bottom of page